2022. november 12., szombat

Omán 13 napos körutazás egyéni szervezéssel. Költségek, információk, hasznos dolgok


Hasznos oldalak:



 

Szállások:

Bár nagyon népszerű a „bérelj egy terepjárót komplett kemping felszereléssel, és utazz bárhová, aludjál bárhol a természetben, ahol a legszebbnek ítéled” típusú utazási mód, de lassan 60 felé közeledve nem most akartuk kipróbálni a vadkempingezést. Így a Bookingról foglaltunk, kivéve a sziklaházas szállást, mert az Agodán az jóval olcsóbb volt. (érdekesség: az Agoda a Booking csoport része…)




Autóbérlés

https://sightstours.com/


A neves autókölcsönzők árait kicsit drágának találtuk, így bepróbálkoztunk a fenti fórumban ajánlott helyi utazási iroda szolgáltatásával. Nem akartunk igazán nagy és izgalmas offroad túrákat csinálni, de mivel néhány úticélunkhoz egyértelműen 4WD autókat ajánlottak, ezért terepjáró kategóriában egy Dustert béreltünk. Ez a típus a 4WD  kocsik között a tápláléklánc legalja volt kint, de a Renault (mert a Daciat így hívják külföldön) nekünk tökéletesen megfelelt. Az irodát bátran ajánlom: nagyon gyorsan válaszoltak minden kérdésünkre, nagyon udvariasak és korrektek voltak.  Az ár is elfogadható volt. 10 napra a bérlés 198 OMR + 50 OMR a teljeskörű biztosítás. 150 USD-t kértek letétbe, ezt Paypallal küldtük el, amit a bérlés után 1 hónappal vissza is utaltak. Hitel- vagy bankkártyára nem is volt szükség.


Költségek:

2 főre

Repülőjegy:                                                            224 200 Ft
Szállás (12 éjszaka):                                               263 000 Ft
Autóbérlés (10 nap):                                               274 000 Ft
Kinti tartózkodás                                                     302 400 Ft
(belépők, kaja, benzinköltség, ajándékok,
parkolás bünti, reptéri taxi):             
ÖSSZESEN:                                                        1 063 600 Ft


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Omán 13 napos körutazás egyéni szervezéssel. Költségek, információk, hasznos dolgok

Hasznos oldalak: Blog bejegyzés, magyarul Omán utazási fórum, magyarul   Vlog sorozat egy  motoros körutazásról Vlog sorozat egy autós kör...