2022. november 8., kedd

4. nap

Nizwa Erőd - Bahla Jibrin Castle - Bahla Sultan Quabos Mecset - Bahla Erőd

Nizwa erőd

 

A 9. században kezdték építeni. A nagy  kör alakú toronnyal  a 17. században egészült ki. Az egyik legismertebb turistacélpont Ománban.  Gyakorlatilag csak külföldi látogatók voltak az épületben.


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nekem érdekesebbnek tűnt az erőd melletti rész, ahol még ott voltak a néhány éve már nem lakott, elhagyatott agyagházak és a  már felújított, jellemzően   turistaszállásnak kialakított épületek is.

Jibreen Castle
 


A nizwai erődhöz képest  díszesebb és mívesebb, több helyiségből álló   várkastély, mely este 10-ig tart nyitva.  A díszesebb volta érthető, hiszen ez nem csupán katonai funkcióval bírt, mint az erőd. Kellemes, szépen gondozott kert veszi körül. Tornyaiból szép kilátás nyílik a kastély előtti  datolyaültetvényre, a messzire elnyúló kopár síkságra és a távolban kiemelkedő sziklás hegyekre.

 

Bahla Sultan Qaboos Mecset
 


Este gyönyörűen ki volt világítva, a körülötte lévő kertben/parkolóban egy kellemes sétát tettünk.


Bahla erőd

Este érkeztünk, így már bezárt. Az épület nem volt olyan szépen kivilágítva, mint a mecset, így a sötétben nem is jártuk körbe.


Szállás
https://www.booking.com/Share-oawAzr
OMR 20/éjszaka/2 fő

 << Vissza az 3. napra                         Tovább a 5. napra>>

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Omán 13 napos körutazás egyéni szervezéssel. Költségek, információk, hasznos dolgok

Hasznos oldalak: Blog bejegyzés, magyarul Omán utazási fórum, magyarul   Vlog sorozat egy  motoros körutazásról Vlog sorozat egy autós kör...