2022. november 7., hétfő

5. nap

 Misfah al Abriyeen (hegyi település) - Jabal Shams peremtúra

Misfah al Abriyeen 

 
Misfah al Abriyeen egy kis falu néhány száz éves agyagfalú házakkal. A településen  úton-útfélen tájékoztató táblákat találunk, hogy tartsuk tiszteletben a helyiek szokásait, ne öltözködjünk ujjatlan felsőbe és rövid nadrágba, ne fényképezzük a helyieket a hozzájárulásuk nélkül.


A település közepén fut végig a „falaj", azaz a hegyekből lecsorgó patakok vizét öntözésre hasznosító nyitott csatornarendszer.  Ahol pedig víz van, ott nagy eséllyel találunk egy árnyas datolyapálma ültetvényt is.


 Jabal Shams peremtúra 





Gigantikus méretű szurdok, kb. 1000 m mély meredek sziklafallal.  Ománi Grand Kanyonnak is hívják. A túra egyszerű, nem veszélyes, a kanyon felső peremén fut végig. Mi kicsit későn, du. 2 körül  értünk a túra kezdetéhez, így nem jártuk végig az ajánlott kb. 2 óra oda - 2 óra vissza útvonalat.

A  túra pontos nyomvonalát innen vettük:
https://hu.wikiloc.com/turazas-nyomvonalak/oman-w6-jebel-shams-balcony-hike-to-as-sab-village-ruins-101755302


A szállásunk fél órányira volt a túra kiindulópontjától, egy nagy telken 4 házikó saját kis előtérrel, grillel, szabadtéri konyhapulttal. Az apartmanban egy szoba és fürdőszoba volt. Akár főzőcskézni is lehetett volna, de mi csak az előtérben kiülve süttettük az arcunkat a lemenő Nap fényében. Figyelem! szúnyogok is vannak, érdemes valami riasztót magunkra kenni.

Szállás:
https://www.booking.com/Share-e00Y5F 27 OMR/éj/2 fő


<< Vissza az 4. napra                         Tovább a 6. napra>>

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Omán 13 napos körutazás egyéni szervezéssel. Költségek, információk, hasznos dolgok

Hasznos oldalak: Blog bejegyzés, magyarul Omán utazási fórum, magyarul   Vlog sorozat egy  motoros körutazásról Vlog sorozat egy autós kör...