2022. november 7., hétfő

6. nap

Wahiba Sands  sivatag

Wahiba Sands

 

Az egyszerű sátortábortól a luxusbungalóig  meg lehet találni az igényeknek és a pénztárcáknak megfelelő sivatagi szállást. Mi egy sátorszállást választottunk, ami néhány kilométerre volt a lakott területtől. Úgy gondoltuk, teljesebb lesz az élmény, ha nem látjuk a település lámpáit, és jobban meg tudjuk élni a "nagy semmi közepén" érzést. 

A szállásadóval egy megbeszélt helyen találkoztunk, majd saját 4 keréken mentünk be a sivatagba. Az elején még egyszerű, apróköves út vezetett, de az utolsó 15 percben már laza homokban kijárt úton mentünk. Itt le kellett ereszteni a kerekünkből a nyomást, így már nem kapartunk el, és lendületből kellett felhajtani néhány nem túl magas, de viszonylag meredek homokdombra.  


A szálláson nagyon kedvesen fogadtak. Mi voltunk az egyedüli vendégek egy 20 sátras táborban, így minden figyelem ránk irányult. Tettünk egy rövid tevegelést - a szállás saját "sétatevéin".


 



Felmásztunk egy dombra és csodáltuk a lemenő nap  sugaraival vöröses-sárgára festett felhők színjátékát.  


Utána vacsi a közös étkezőben (csak nekünk) és egy séta a homokdűnék között a holdfényben.

Szállás:
https://www.booking.com/Share-aTXkgY 44 OMR/éj/2 fő

<< Vissza az 5. napra                         Tovább a 7. napra>>

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Omán 13 napos körutazás egyéni szervezéssel. Költségek, információk, hasznos dolgok

Hasznos oldalak: Blog bejegyzés, magyarul Omán utazási fórum, magyarul   Vlog sorozat egy  motoros körutazásról Vlog sorozat egy autós kör...